Pengikut

Rabu, Mei 19, 2010

Alhamdulillah! Bukan semua org Allah bagi nikmat mcm ni...

Aku pasrah, aku redha.

Tepat jam 7.15am waktu Malaysia, bersamaan 2.15am waktu Mesir aku secara rasminya telah mendelete akaun laman hiburan "*b" milik aku atas beberapa kesedaran tertentu yang Allah telah singkapkan.

Alhamdulillah. Itu yg aku mampu lafazkan.

Tetapi masih berlatih berpijak di alam realiti dalam maya ni juga yang mana hakikat kita juga akan diuji atas perkara yg kita pegang atau lafazkan.

Harap aku tabah.

Ingin sekali aku share skarang ni tapi seperti biasalah...idea ni suka sangat muncul tiba2 tgh malam mcm ni. Aku nak rehatkan minda ni dulu utk menempuh kembali alam realiti pada esok harinya.

Moga aku tabah dalam menyambut cinta dari Kekasih sekalian para kekasih ni bermula saat ini yg aku ucapkan kata2 rasmi mengenai hal ini.

Doakan aku.

Jumpa esok insya Allah.

Wassalam.

p/s: thanks credited to sohibus suwar di atas. Aku temuinya dlm laman google image. tq!

4 ulasan:

Umar Zakir Abdul Hamid berkata...

semoga diberi kekuatan dalam berubah.

insya-Allah.Allah Maha Pemurah,Penyayang dan Maha Penerima Taubat.

saya doakan anda berjaya.

buat pengetahuan saudara,saya sudah cuba memadam FB.Tetapi,keadaan saya (saya belajar di luar negara,jadi terpaksa menggunakannya untuk mendapatkan beberapa info) membuatkan saya terpaksa menggunakannya kembali.

apa yang boleh saya buat pada masa ini,hanyalah tidak menggunakan nama sebenar,kurangkan menglogin,dan tidak mengadd wanita yang tidak menjaga auratnya.

betul.

itu sume boleh datangkan dosa.

nmpak simple.tetapi yang simplelah yang menyebabkan kita makin lalai dan semakin dekat dengan dosa besar pula.

sekarang alhamdulillah saya hanya login untuk buka page pena maya di facebook sahaja.

semoga Allah kekalkan kita di atas jalan-Nya

amin.

Assalamualaikum dan Selamat Beramal.Insya-Allah.

Umar Zakir Abdul Hamid berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Umar Zakir Abdul Hamid berkata...

http://facebook.com/penamaya

saudara
anda boleh lihat page pena maya di fb jika rajin

saya sudah publickan page ini

jika tiada fb pun boleh lihat

mungkin ada ilmu yang berguna

kerana saya selalu share artikel bagus di situ

insya-Allah

doakan usaha dakwah kita semua berjaya

amin.

assalamualaikum again

ahlia azharjaafar berkata...

Salam..emm sy dan hubby buka `bukumuka' tu utk iklan Agensi Takaful kami..InsyaAllah mudah2an kekawan dpt guna produk islam dlm bermuamalat..http://takaful-am.blogspot.com/